Energetische therapie

Waarom naar een energetisch therapeut.

Voor veel mensen is het inmiddels een gangbaar begrip, wellicht voor anderen iets minder bekend. Alles wat leeft bestaat uit energie. Mensen bestaan uit energie, maar ook dieren, bomen, water. Energie blijft altijd bestaan en leeft voort, ook na de dood en energie kan transformeren. Zo bestaan onze gedachten, onze emoties, onze overtuiging uit energie, ze hebben een vorm die zich manifesteert in ons gedrag/persoonlijkheid en hoe wij ons voelen.

Vaak staan deze energie vormen ook in contact met onze opvoeders, voorouders ( DNA) en soms zijn ze zelf akomstig uit vorige levens en kunnen er voor zorgen dat we ons lichamelijk, emotioneel, mentaal of spiritueel ziek gaan voelen.

Ziek zijn op welk niveau dan ook geeft stress. Deze stress vertaald zich naar lichamelijke spanning en klachten, slaapproblemen, constant piekeren, angsten, gevoelens van onbegrepen voelen, eenzaamheid, je niet verbonden voelen met jezelf en jou omgeving. 

Een energetisch therapeut kan jou ondersteunen om weer in contact te komen met jou levensenergie, jou kracht , jou eigen bron van wijsheid en talent. Energetische therapie stimuleert dan ook het zelfhelend vermogen. Het gaat ervan uit dat alle heelheid en kennis al in jou aanwezig is om te kunnen genezen. Een energetische behandeling kan dan ook verschillende lagen aanraken. Het kan jou bewust maken op het gebied van jou emoties, jou denken maar ook op spiritueel niveau. Ik noem dat op het bewustzijn van de ziel.

Voor sommigen is het begrip ziel te abstract. Ik probeer het altijd te omschrijven als de motor voor het lichaam en goed kunnen functioneren en tevens jou compas in het dagelijks leven. 

Inmiddels is ook wetenschappelijk aangetoond dat energetische therapie goede resultaten geeft bij stress, angsten en pijn.

Energetische therapie is dan ook een bewust gestuurd proces van energie-uitwisseling waarbij ik als therapeut mijn handen als instrument gebruik. Het heeft als doel de verstoring op te heffen in het individuele energieveld of in de interactie tussen energievelden, immers zijn wij als mens ook in contact met andere energievelden ( mensen, huizen) hetgeen er voor kan zorgen, dat er gezondheidsklachten ontstaan.